Lake Bled

by adamf
0 comment
RO:Situat în inima munților Triglav din nord-vestul Sloveniei, orașul Bled se remarcă prin peisajele sale de poveste. Principala atractie este lacul glaciar în jurul căruia a fost clădit acest orășel.
Fotografiile atașate acestui articol redau doar parțial imaginea pe eu am avut ocazia s-o admir. În completarea fotografiilor, voi încerca să redau și în cuvinte ce am văzut și simțit în acel moment.
Dimineața în jurul orei locale 5:30 ajung pe malul vestic la lacul. Afară nu mai era intuneric total dar cerul încă nu începuse să se coloreze. Am ajuns la momentul perfect!
Scot aparatul, instalez trepiedul și până apuc să setez aparatul pe cer încep sa apară culorile răsăritului. Încep să fotografiez în stanga, în dreapta, în față. La un moment dat culorile de pe cer își modifica poziția, fug să găsesc un loc de unde pot surprinde insula impreuna cu festivalul cromatic prezent pe cer. Ajung pe un ponton, trag câteva cadre de aici dupa care imi continui jogging-ul de dimneață în jurul lacului. Pe drum mai intalnesc vreo 3 fotografi, hipnotizați și ei de spectacol. Lebedele și rațele de pe lac parcă știu că sunt pozate și formează diferite coreografii pentru ca pozele noastre să iasă și mai bine. Între timp s-a luminat de tot, soarele a iesit din spatele munților și, drept bonus, un val de ceață năvălește deasupra lacului învăluind totul în mister. Mai fac câteva poze după care mă asez pe o bancă să admir cu ochiul liber peisajul, nu doar prin vizorul aparatului.
În acest moment am realizat că frumusetea acestui loc nu poate fi redată nici prin imagini nici prin cuvinte. Trebuie traită!
Încercați să vă imaginați un lac de culoare albastru-turquoise inconjurat din toate partile de masive montane. Pe lac, o insula din care se ridica turnul unei biserici. În partea sudică a lacului, pe o creastă a muntelui se afla cetatea medievală care intr-o vreme apară întreaga zona. La toate acestea se adaugă rațele, lebedele si peștii ce traiesc în apa curată ca lacrima.
Știu, este greu de crezut că există un asemenea loc, sincer să fiu nici eu nu as crede că atâtea elemente extraordinar pot fi adunate într-o singura stațiune. Vă recomand din toată inima să vizitați acest loc incredibil impreună cu celalate frumuseți ale Parcului Național Triglav. Despre acestea vă voi povesti intr-un alt articol.
img_8189 img_8287-hdrimg_8290-editimg_8198 img_8237-edit img_8245-hdr img_8292-pano img_8304-hdr-edit img_8200-pano-edit

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy